Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Sacha Baron Cohen

Sacha Baron Cohen toch niet in Freddie Mercury-film

Komiek Sacha Baron Cohen zal niet te zien zijn in de film over Queen-zanger Freddie Mercury.
Door BuzzE

De manager van de legendarische band, Jim Beach, zei deze week tijdens een awardshow in Londen dat Cohen zich opnieuw aan de film had verbonden, maar dat was een grapje.

Op de officiële website van Queen schrijft gitarist Brian May dat de berichtgeving in de media op een misverstand berust.

"Jim maakte tijdens zijn speech een grapje. Hij zei, in reactie op vragen over de voortgang, dat Sacha Baron Cohen als producer, scriptschrijver en regisseur aan de film zou werken én alle vier de belangrijke rollen zou spelen."

Borat

Cohen is vooral bekend van zijn typetjes Borat en Ali G. De 43-jarige Brit trok zich twee jaar geleden terug uit het project vanwege creatieve onenigheid tussen hem en de bandleden May en Roger Taylor.

In meerdere Britse kranten stond dat Cohen nu op zijn besluit was teruggekomen. "Ik vrees dat sommige mensen het grapje serieus hebben genomen", aldus May.

Freddie Mercury overleed in 1991 op 45-jarige leeftijd aan de gevolgen van aids. De film over het turbulente leven van de frontman is al jaren in de maak.


Lees meer over:

Sacha Baron Cohen

Aanbevolen artikelen