PETA heeft gevraagd een onderzoek in te stellen naar de gezondheid van de uilen die gebruikt worden bij de Harry Potter-attractie in Leavesden, Hertfordhire. Volgens de organisatie zijn de dieren angstig.

Dat melden verschillende Britse media, waaronder BBC.

"Het opsluiten van uilen in kleine kooien waar ze alleen maar aan hun veren kunnen trekken, gaat tegen alle principes in die J.K. Rowling zo mooi beschrijft in haar boeken. PETA roept Warner Bros Studio Tour om de uilen niet langer mee te laten doen in de tour."

De organisatie filmde stiekem hoe de uilen behandeld worden tijdens de studiotour, waarbij te zien is dat in elk geval één van de uilen in een kleine kooi zit.

"De uilen die meedoen in de Harry Potter-films maken zo af en toe hun opwachting in de tour. Ze zijn er staeeds maar heel kort en worden enkel en alleen door experts behandeld. We hebben het bedrijf, waar de uilen onderdeel van uit maken, gevraagd te kijken naar de oproep van PETA", aldus Warner Bros in een reactie.

Een woordvoerder van de organisatie die over de behandeling van de dieren gaat heeft gezegd dat er altijd in het belang van de vogels wordt gehandeld. "Ze krijgen regelmatig pauzes en worden constant in de gaten gehouden door een dierenarts. We zullen gepaste maatregelen nemen na het goed bekijken van de beelden, om er zeker van te zijn dat de dieren altijd op de juiste manier behandeld worden."