Onder andere Hadewych Minis en Benja Bruijning zijn gecast voor een rol in De Helleveeg, de verfilming van de gelijknamige roman van A.F.Th. van der Heijden. Ze gaan er vanuit dat de pikante scenes uit het boek ook in de film zitten.

Dat vertellen de twee in gesprek met NU.nl.

Bruijning en Minis spelen respectievelijk de rol van Albert Egberts en diens moeder, die beiden te maken krijgen met de manipulerende Tante Tiny (gespeeld door Hannah Hoekstra). "Ik heb eerlijk gezegd het boek niet gelezen", geeft Minis toe.

Bruijning heeft wel onlangs het boek uitgelezen, niet wetende welke rol hij zou spelen. "De regisseur (André van Duren, red.) vroeg aan mij of ik dit boek wilde lezen. Nou, ik ging het lezen maar wist absoluut niet wat voor rol ik zou krijgen. Ik bedoel, ik ben 30", aldus de acteur.

Periode

De Helleveeg laat het leven van Albert en zijn tante zien, vertelt in een periode van ruim vijftig jaar. "Ik moet zowel een Albert van 17 jaar oud als een Albert van 56 jaar oud spelen", vervolgt Bruijning. "We moeten echt goed kijken hoe we dat gaan aanpakken. Voor mij is het de eerste keer; het is heel spannend allemaal."

"Ik vind het juist heel interessant om ouder te worden, zeg maar", voegt Minis toe. "Ik vind het heel leuk om zowel 27 als 75 te zijn. En dan krijg ik ook nog eens de ziekte van Parkinson. Dat is voor een acteur heel mooi om te doen."

Borgman

Minis maakte een aantal jaar geleden veel indruk met haar rol in de dramafilm Borgman, wat haar ook een Gouden Kalf opleverde. Ze acht het wel mogelijk dat ze vanwege die film haar rol in De Helleveeg te danken heeft.

"De gelijkenis tussen Borgman en deze film is wel te maken ja. Aan het begin van beide films denk je: dit kan grappig zijn. Maar dan gaat het de rare kant op", vertelt de actrice.

"Het gaat dan ineens onder je huid zitten. Dat vind ik ook heel knap van het verhaal", vervolgt ze. Bruijning is het met haar eens. "Het is inderdaad een film met zwarte humor. Dan is Tante Tiny zo grof, dat het bijna grappig is. Maar ineens zal het je raken. Ik denk ook oprecht dat je tijdens het kijken van deze film een flinke tik te verduren krijgt."

Pikant

Mensen die De Helleveeg gelezen hebben, weten dat ze ook pikante scènes kunnen verwachten. "Ik heb de roman dus niet gelezen, maar ik kan je zeggen dat het script niet terughoudend is", zegt Minis. "De regisseur bepaalt uiteindelijk wat erin komt, maar ik denk dat het een wezenlijk onderdeel van deze film wordt."

"We zullen veel laten zien", zegt Bruijing lachend. "Om op z'n Engels te zeggen: 'full frontal'."

En die befaamde baard van de acteur, die gaat er ook af. "Als 17-jarige heb je geen volle baard nee", besluit Bruijning grinnikend.