Actrice Cate Blanchett vindt echte liefde erg zeldzaam. "We doen eigenlijk maar wat, we gaan maar door."

Dat zegt de actrice in een interview met NU.nl.

"De wereld zit vol met allerlei tussenvormen. Maar om echte liefde te vinden moet je op de juiste tijd op de juiste plek zijn, en met de juiste mensen praten."

"Ik hoop dat mijn kinderen op dit gebied net zoveel geluk hebben als ik en ook de liefde vinden. Sterker nog, ik hoop dat ze iemand vinden die van ze houdt, ze respecteert en ze echt waardeert om wie ze zijn.”

Jaloezie

Blanchett is te zien als de strenge stiefmoeder in Disney's Cinderella.

"Mijn personage is enorm jaloers op Assepoester. Het is ook geen toeval dat de stiefmoeder telkens groene kleding draagt. Het is de kleur van jaloezie, natuurlijk."

Menselijker

Ze hoop haar personage wel wat menselijker te maken. "Hopelijk snap je als kijker waarom ik zo gemeen ben als stiefmoeder. De types in de film zijn namelijk allemaal sterke karakters, maar ik vond het vooral interessant om te kijken naar wat de karakters maakt tot wie ze zijn. Waarom denken ze op een bepaalde manier?"

Zelf is de actrice nog nooit zo jaloers geweest. "Zo erg dat ik iemand zou opsluiten of uithongeren? Nee, zeker niet. Sterker nog, ik ben nooit jaloers geweest. Ik ben perfect", grapt ze.

"Even zonder gekheid: iedereen heeft weleens last van jaloerse gevoelens, maar nooit zo erg."

Cinderella is vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen te zien | Lees onze recensie