Acteur Michael Biehn keert terug in de nieuwe Alien-film.

Dit maakte Biehn donderdag zelf bekend tijdens een chat met fans op Instagram. De acteur vertolkte in Aliens, het tweede deel, de rol van marinier Dwayne Hicks.

Regisseur Neill Blomkamp werkt momenteel aan een nieuw deel in de Alien-reeks. Blomkamp heeft al verteld dat hij het derde en vierde deel gaat negeren en dat het verhaal verder gaat na het superieure eerste vervolg, Aliens uit 1986. Actrice Sigourney Weaver, die in de reeks de rol van heldin Ellen Ripley vertolkt, keert ook terug.

Mijlpaal

De eerste Alien-film stamt uit 1979 en wordt gezien als een mijlpaal in het sf-genre. De film vertelt over een goederenschip in de ruimte dat plotseling een reddingsoperatie op een onbekende planeet moet uitvoeren.

De designs van de Zwitserse kunstenaar H.R. Giger die in de film zijn gebruikt, werden bekroond met een Oscar en er volgden tot nu toe drie sequels.

Het tweede deel Aliens van regisseur James Cameron is op 15 en 18 april voor het eerst in jaren weer eens op groot doek te zien tijdens Egzotik, de filmclub van regisseur Martin Koolhoven en Eye-programmeur Ronald Simons.