Overzicht: Deze films gaan deze week in première

NU.nl recenseert een selectie van films die vanaf deze week in de Nederlandse bioscopen te zien zullen zijn.

Deze week besteden we aandacht aan vijf films die vanaf deze week te zien zijn in de Nederlandse bioscopen.

Insurgent uit de jongerenserie The Divirgent, de Disney-filmversie van het sprookje Cinderella, The Second Best Exotic Marigold Hotel, het drama Retour à Ithaque en Dying of Light met een dementerende Nicolas Cage. 

The Divergent Series: Insurgent - Robert Schwentke
Het blijft een na-aper van The Hunger Games, maar het tweede deel van de jongerenserie Divergent is best onderhoudend. In de boeken en de films heeft het laatste deel van de mensheid zich teruggetrokken achter een grote muur en is de samenleving verdeeld in vijf facties. Regisseur Robert Schwentke, die we nog kennen van de actiekomedie RED, zorgt dat er veel gerend, gevochten en gesprongen wordt, maar veel richting heeft Insurgent niet, zeker niet in de eerste helft.

3 sterren - Lees de volledige recensie

Cinderella - Kenneth Branagh
Ouderwetse filmversie van het bekende Assepoester-sprookje is degelijk maar ook erg zoet en saai. Met Cate Blanchett als de boze stiefmoeder. Tim Burton bleef in Alice in Wonderland ook trouw aan zijn sprookjesbron, maar hij maakte er een digitale toverbal vol special effects van. Branagh houdt het de digitale trukendoos beperkt tot sprekende muizen en de pompoen die in een rijtuig verandert. De film wordt voorafgegaan door het korte filmpje Frozen Fever, een vervolg op het wél moderne en niet toevallig razend populaire sprookje Frozen.

2,5 sterren - Lees de volledige recensie

The Second Best Exotic Marigold Hotel - John Madden
Opvolger die - zoals de titel belooft - inderdaad net iets minder leuk en origineel is als de oorspronkelijke feelgoodmovie. Drie jaar terug was The Best Exotic Marigold Hotel een aardige feelgoodmovie die qua thematiek en tempo perfect was toegesneden op de 60+ doelgroep onder de bioscoopbezoekers. De film kabbelt twee uur lang vrolijk door van personage naar personage, zonder echte hoogtepunten of verrassingen. Daarmee is de film minder geslaagd dan het origineel, want ook het uitgangspunt is niet nieuw. 

3 sterren - Lees de volledige recensie

Dying of the Light - Paul Schrader
Nicolas Cage als de CIA-veteraan die zich vastbijt in een laatste zaak terwijl hij aan dementie begint te lijden. Cage als de CIA-veteraan die zich vastbijt in een laatste zaak terwijl hij aan dementie begint te lijden. De dementie waaraan Evan Lake (Cage) lijdt, veroorzaakt volgens zijn arts 'heftige en ongepaste reacties'. Hilarische diagnose, want 'losing his shit'is Nicks specialisme. In Dying of the Light gilt hij op een gegeven moment tegen de hoogste baas van de CIA: "Jij zit zó diep in Obama's reet dat je alleen zijn stront nog maar ziet!" Ja hoor: Still Nick.

2 sterren - Lees de volledige recensie

Retour à Ithaque - Laurent Cantet
Uitstekend geacteerd drama over de gebroken dromen van de jongeren van de Cubaanse revolutie. Als film is Retour à Ithaque een beetje statisch. Eén decor, één avond, vijf hoofdrolspelers en drie kleinere rollen: het zou als toneelvoorstelling ook werken. Niet het camerawerk of de montage, maar Néstor Jiménez, Isabel Santos, Jorge Perugorría, Fernando Hechevarría en Pedro Julio Díaz Ferran maken de film.

3,5 sterren - Lees de volledige recensie

Lees meer over:
Tip de redactie