Andy Samberg zal dit jaar de Emmy Awards presenteren. De 36-jarige acteur praat op 20 september de awardshow voor de belangrijkste tv-prijzen aan elkaar.

Dat meldt The Hollywood Reporter.

Voor Samberg, die in januari nog een Golden Globe won als beste acteur in een komische tv-serie voor zijn rol in Brooklyn Nine-Nine, is het zijn eerste grote presentatieklus.

Video: Andy Samberg gaat Emmy Awards presenteren

"Riemen vast, Emmy-kijkers", aldus Samberg in een eerste verklaring. "In het algemeen zou je sowieso je riemen om moeten doen in je auto. Sterker nog, zelfs als je geen Emmy-kijker bent, zou je je riemen om moeten doen. Het kan gevaarlijk zijn op de weg", grapt de acteur.

"Daarnaast: als je geen Emmy-kijker bent, zou je sterk moeten overwegen om er dit jaar een te worden, omdat ik het presenteer. En dat gaat een wild ritje worden", vervolgt Samberg. "Dus doe je riemen om."

The Lonely Island

Samberg is vooral bekend als lid van het komische muziektrio The Lonely Island, dat verantwoordelijk is voor nummers als Dick in a Box, Jizz in my Pants en I'm on a Boat. Daarnaast maakte hij van 2005 tot en met 2013 deel uit van de cast van het programma Saturday Night Live.