'I would never hurt your mother. I love your mother'. Ryan Guzman is de psychopathische gek in The Boy Next Door; Jennifer Lopez de MILF die het moet ongelden.

Jennifer Lopez was ooit genomineerd voor een Golden Globe voor haar rol in Selena. Dit moet wel haar slechtste rol ooit zijn.

Regisseur Rob Cohen kennen we onder meer van The Skulls, The Fast and the Furious, xXx en, iets meer dan twee jaar geleden, Alex Cross.

Daarbij denk je dus eerder aan Paul Walker, Vin Diesel en testosteron-gedreven actiefilms, dan aan een dramathriller met J-Lo. Cohen lijkt zich inderdaad ook meer op zijn gemak te voelen bij die ene autocrash in The Boy Next Door, dan bij de vele pijnlijk stram geschreven dialogen over allerlei echtscheidingsperikelen en riskant erotisch verlangen.

'This is wrong'

Claire Peterson (Lopez) doceert klassieke literatuur, maar heeft geen oude Grieken nodig voor drama in haar leven. Zoon Kevin (Ian Nelson) wordt gepest op school en zij is alleen. Ze leeft gescheiden van Garrett (John Corbett), die haar ontrouw is geweest en die ze maar niet vergeven kan. Alleen de echtscheidingspapieren moeten nog worden getekend.

Een eerste poging om weer te gaan daten loopt op een mislukking uit, maar Claire vindt dezelfde avond nog troost in de armen van de negentienjarige buurjongen Noah. ‘This can’t be happening,’ fluistert ze terwijl hij zijn handen over haar lichaam laat glijden. ‘This is wrong.’ Hóe fout de psychopathische tiener precies is, blijkt al de volgende dag.

Motorolie

Dat Claire zich in de luren laat leggen door het gespierde, bezweette en enigszins met motorolie ingewreven lichaam van Noah was te voorzien. Acteur Ryan Guzman begon als Mixed Martial Arts-artiest, was fotomodel en schudde zijn sixpacks al eerder in twee Step Up-films. Lopez’ veelbesproken benen en billen zijn ook regelmatig in beeld.

Spannender dan een hand in haar broekje wordt het echter niet; zeker niet wanneer het geflirt plaats maakt voor stalking. Opeens hangen er compromitterende foto’s van Claire in het klaslokaal, worden er remkabels doorgesneden en begint de camera steeds vreemdere standpunten op te zoeken. ‘I´ll… never… ever… let you go!’

Hypocriet

Wat te denken van een film waarin de scheve schaatsrijdende echtgenoot uiteindelijk vergeven moet worden, maar Claire met één slippertje moord en doodslag over zichzelf en haar gezin afroept? ‘Her real flaw is that she can’t forgive her husband for his unfidelity,’ legt scenariste Barbara Curry in het persmateriaal uit. Wat? En dit is dus haar straf?

De, op zijn zachtst gezegd, hypocriete moraal terzijde; The Boy Next Door is gewoon heel slecht geacteerd, wemelt van de lachwekkende Homerus-citaten en losse eindjes en is werkelijk geen moment verrassend of spannend. De zwarte kat is misschien nog het meest angstaanjagend - of Lopez' veegvaste lipgloss.

Te zien in 40 zalen.

BEOORDELING