Acteurs Hannah Hoekstra, Benja Bruijning en Robert de Hoog gaan de hoofdrollen spelen in de verfilming van het boek De helleveeg van A.F.Th. van der Heijden.

Dat heeft distributeur Entertainment One woensdag bekendgemaakt. Bijrollen zijn er voor Frank Lammers, Anneke Blok en Beau Schneider.

De helleveeg vertelt over Albert Egberts (Bruijning) en zijn tante Tiny (Hoekstra). Tiny lijdt behalve aan smetvrees ook aan een dwangmatig scherpe tong. Eenmaal zelf volwassen geworden stuurt Albert aan op een grote confrontatie, waarbij eindelijk alle familiegeheimen aan het licht komen.

Benja Bruijning speelde eerder rollen in onder meer Hoe duur was de suiker en Alles is familie. Hannah Hoekstra was onder meer te zien in Hemel, waarvoor ze een Gouden Kalf won. De Hoog speelde onder meer in Skin, Schemer en Nova Zembla.

De opnames voor de tragikomedie starten eind mei 2015. Het scenario en de regie zijn in handen van André van Duren (De bende van Oss). De film wordt geproduceerd door Matthijs van Heijningen. De helleveeg wordt in maart 2016 in de Nederlandse bioscopen verwacht.