Dirk Zeelenberg werd aan het begin van zijn acteercarrière afgewezen door toneelscholen. Hoewel de acteur nu in de succesvolle serie Divorce speelt heeft hij niet het gevoel dat hij zich nu bewezen heeft.

In een interview met JAN Magazine vertelt de acteur dat zich willen bewijzen geen drijfveer voor hem is.

"Ik ben totaal niet competitief. Ik ben ook nooit jaloers op collega’s. Nooit. Mijn enige doel is om zo lang mogelijk en zo veel mogelijk te genieten. Ik wil het goed hebben", aldus de 45-jarige acteur.

Zeelenberg vindt het belangrijk het naar zijn zin te hebben op de set of op toneel en zal daarom geen rollen aannemen waar hij geen zin in heeft. "Als ik met mensen moet spelen die ik niet mag, dan dóé ik het niet. Geen zin in. Ik vind het leven nou eenmaal te kort om dingen te doen waar ik geen plezier aan beleef."

'Droomproductie'

De acteur vertelt dat hij de serie Divorce een 'droomproductie' vindt, maar dat hij ook van zichzelf weet dat hij moeite heeft met zijn interesse te behouden voor dingen.

"Ik weet dat ik in mijn handen mag knijpen, maar ik doe het wel al drie jaar hè? Niet dat ik zeg dat ik klaar ben, maar ja."