In samenwerking met de Superguide van Veronica Magazine zet NU.nl de leukste en meest interessante films, programma's en series van de week op een rijtje.

Boer zoekt vrouw Zondag 8 maart, 20.20 uur, NPO 1

Het befaamde datingprogramma in de Hollandse grasvelden stevent langzaam op een ontknoping af. ‘Spraakwaterval’ Bertie overpeinst samen met Yvon de ietwat stugge logeerweek, terwijl Geert niet kan wachten tot hij ein-de-lijk mag kiezen. Tom en Jan ontmoeten ondertussen de schoonfamilie. Hé leuk.

De nationale tweelingentest - Maandag 9 maart, 20.30 uur, SBS 6

Tweehonderd eeneiige tweelingen strijden met elkaar om de titel: Ultieme tweeling van Nederland. Ze kennen zichzelf en elkaar, maar hoe zit dat met de kennis omtrent tweelingen in het algemeen? Als de één homo is, is de ander dat dan ook? En is hun IQ automatisch hetzelfde? Uiteraard worden de kandidaten zelf ook aan een paar spannende testen onderworpen.

Gordon Ramsey: Oorlog in de keuken - Dinsdag 10 maart, 19.30, RTL 5

Neem een restaurant dat bijna failliet is, laat Gordon Ramsey invliegen en ‘m al vloekend en tierend de boel overhoop gooien. Benadruk vervolgens de struggles, maar leg de nadruk vooral op de grande finale waarin alles weer goed komt. Ramsay als superheld: goed, nee briljant concept. Inmiddels zijn we ruim zeven seizoenen en een hoop gesloten restaurants verder. Volgens een aantal van hen met dank aan het programma. Waarmee maar weer is bewezen dat niet alles is wat het lijkt.

Opsporing verzocht - Dinsdag 10 maart, 20.30 NPO 1

Dankzij de kijkers van Opsporing verzocht is al aardig wat, al dan niet moordend gespuis, door oom agent van de straat geplukt. Anniko van Santen licht de gepleegde, onopgeloste misdaden toe en laat voorlichters van politie aan het woord om een zo duidelijk mogelijk profiel van het gajes te schetsen. Vanavond gaan we met z’n allen weer boeven vangen.

2Doc: Two Raging Grannies - Woensdag 11 maart, 23.05 NPO 2

Geïnspireerd door een speech van John F. Kennedy gaan Heaven’s Angels  Shirley (85) en Hinda (91) op roadtrip. Met hun ronkende scootmobielen trekken ze door de Verenigde Staten om antwoord te krijgen op vragen over de huidige economie. Hoe werkt economische groei? En is het slim om alsmaar meer geld uit te blijven geven?

Buch in de bajes: Rotterdam - Donderdag 12 maart, 21.30 uur, RTL 4

Acht maanden na het overlijden van haar Menno Buch, neemt Nicole het stokje van haar man over. Vanuit de Penitentiaire Inrichting in Rotterdam gaat ze verder met een nieuwe reeks Buch in de bajes, op haar manier. Het resultaat is mooi met een dubbele laag.

Van Hollandse Bodem - Donderdag 12 maart, 20.30 uur, NPO 1

Acht koppels strijden in deze nieuwe Heel Holland bakt-variant vier maanden lang in de moestuin. Wie zet met zijn of haar oogst het lekkerste gerecht op tafel? Dat er enkel eerlijke producten worden verbouwd, betekent alleen niet dat er nooit met modder wordt gegooid.

Popster - Vrijdag 13 maart, 20.30 uur SBS 6

Het fenomeen talentenjacht is inmiddels uitgemolken, dachten we… Niet dus. In Popster gaan we op zoek naar de leukste poppenacts. Kim-Lian van der Meij heeft als presentatrice de touwtjes in handen, bijgestaan door meneer Wijdbeens die als reporter de deelnemers het hemd van het lijf vraagt. Georgina Verbaan en Henkjan bepalen samen met poppendopje Miss Izzy (Lenette van Dongen) welke act uiteindelijk de leukste is. 

Dit is maar een selectie uit de Superguide van Veronica Magazine. Hier vind je een overzicht.