De internationale pers is niet echt te spreken over de nieuwe film over de ontvoering van Freddy Heineken. "Het verhaal is vlak", zo wordt er onder andere gezegd.

De film Kidnapping Mr. Heineken, die 94 minuten duurt, kreeg tot nu toe al veel negatieve kritieken van diverse Amerikaanse media.

De recensent van Villagevoice schrijft woensdag dat de film vrij vlak en levenloos is en maakt de vergelijking met De Heineken Ontvoering, de Nederlandse film die een aantal jaar terug is gemaakt. "Die film was veel ambitieuzer", concludeert de criticus. 

Volgens Reelingreviews verrichtten de acteurs wel goed werk, maar is het probleem vooral dat de details van het verhaal niet spannend genoeg zijn. "Het meest pakkende deel komt komt al vrij vroeg in de film, als de jongens een bank beroven. Daarna vertraagt het verhaal enorm."

Ook Detroit News is niet echt enthousiast. "De film heeft alle ingrediënten voor een goede kidnapfilm", stelt de recensent. "Maar daarmee is alles ook wel gezegd. De bewerking van het boek van De Vries biedt uiteindelijk nauwelijks nieuw inzicht in de ontvoerders. Ook Freddy zelf is eigenlijk totaal geen interessant personage."

Teleurgesteld

Peter R. de Vries, die in 1986 het boek De Ontvoering van Alfred Heineken schreef, zei eerder ook al teleurgesteld te zijn over de verfilming van zijn boek.

De makers zouden volgens de misdaadjournalist van het script zijn afgeweken. "Het doet me pijn, maar ik moet eerlijk zijn: de film viel me tegen. Heel jammer."

De film verschijnt in Nederland in juni in de bioscoop.