Chris Evans denkt dat zijn karakter Captain America in de nieuwe Avengers-film meer moet doen dan alleen vechten. "In de laatste Captain-film is hij zo gegroeid, het is zonde als hij dan weer teruggaat naar alleen sterk zijn."

Dat zegt de acteur in een interview met Moviefone.

"In de eerste film was het voor mijn gevoel toch vooral veel slaan en schoppen. Ik heb de regisseur en de schrijvers gevraagd of we daar nu alsjeblieft niet weer naar terug konden. Ik vind dat zonde, om die groei dan teniet te doen."

Evans speelde Captain America al in twee eigen films en in de Avengers-film. De opnames voor Avengers: Age of Ultron zijn inmiddels gestart en de derde Captain America-film staat ook al in de wachtrij.

Volgens de acteur leert zijn personage in de nieuwe Avengers-film ook weer dingen bij. "Ik heb het gevoel dat hij het leven in deze film iets meer in perspectief plaatst. Hij wilde altijd een familie, een vrouw en een kind, een normaal leven, maar tegelijkertijd wil hij ook zijn land helpen. Hij is heel erg zijn plek in de wereld aan het zoeken."