Actrice Dakota Johnson van Fifty Shades of Grey ligt momenteel onder vuur na haar verschijning in Saturday Night Live, waar ze in een sketch over de IS (Islamtische Staat) te zien is.

Dat schrijft Sky News maandag.

In de parodie is te zien dat Johnson in een zogenaamde reclame afscheid neemt van haar vader (gespeeld door Taran Killam), waarna ze vertelt dat ze zich bij de terreurgroep IS voegt. Zodra Johnson uit de auto stapt, stelt ze haar vader nog gerust. "Het is alleen maar de ISIS, pap."

De sketch werd afgelopen weekend uitgezonden en heeft sindsdien veel reacties gekregen. Op Twitter wordt er gesproken van een slechte grap. "Dit gaat echt te ver", aldus een gebruiker op Twitter. Ook refereren enkele personen naar de onthoofdingen van drie Amerikanen; James Foley, Steven Sotloff en Peter Kassig, om aan te geven dat het naar hun mening smakeloos is.

Steun

Ook is er vanuit enkele hoeken steun voor de parodie op de IS. "Saturday Night Live pakt wekelijks controversiële onderwerpen aan en vinden altijd een manier om het grappig te maken. Het lijkt alsof mensen tegenwoordig door alles wat los en vast zit gefrustreerd raken", aldus Tracey Ferguson op Twitter. De tweet is ondertussen verwijderd. 

Video: Bekijk de parodie bij Saturday Night Live