Maggie Smith gaat stoppen met Downton Abbey. De 80-jarige actrice zegt dat het komende seizoen haar laatste zal zijn.

Dat zegt Smith zondag in een interview met The Sunday Times

"Ze zeggen dat dit het laatste seizoen is en ik moet zeggen dat ik ook niet echt zie hoe dit verder moet gaan", aldus de actrice. Ze reageert op eerdere speculaties dat de hitserie aan een einde gaat komen na zes seizoenen.

"Ik bedoel, ik kan er sowieso niet meer mee doorgaan", vertelt ze verder. "Naar mijn weten ben ik zo'n 110 jaar oud nu. En we bevinden ons in de jaren '20."

Privacy

Smith, die twee Emmy's en een Golden Globe heeft gewonnen voor haar rol als de weduwe Violet, zegt ook dat ze het wereldwijde succes van de serie eigenlijk niet zo fijn vindt.

"Je bent niet meer veilig nadat je Downton gedaan hebt. Het is treurig dat ik eigenlijk mijn hele leven zonder die hele bekendheid heb geleefd. Ik kon in mijn eentje naar galerieën en andere dingen bezoeken, maar nu kan dat niet meer. Als iemand besluit je te bekritiseren, kun je niet zomaar weggaan."

De actrice houdt vooral niet van selfies. "Vroeger waren het gewoon handtekeningen, nu wil iedereen foto's. Je begint die mensen te geloven die vinden dat foto's de ziel wegnemen. Er is niets beters dan privacy, maar niemand heeft dat tegenwoordig meer. Niemand is privé meer."