Leonardo DiCaprio gaat in de film The Crowded Room een man met 24 verschillende persoonlijkheden spelen. De acteur is al bijna twintig jaar geïnteresseerd in de rol.

Dat meldt The Hollywood Reporter vrijdag.

De rol die DiCaprio zal vertolken gaat over Billy Milligan, de eerste persoon die een meervoudige persoonlijkheidsstoornis op succesvolle wijze gebruikte als verdediging in een rechtszaak.

DiCaprio zal niet alleen de rol van Milligan gaan vertolken, hij zal de film, getiteld The Crowded Room, ook deels gaan produceren met zijn bedrijf Appian Way. Het verhaal lag al jaren klaar bij productiebedrijf New Regency, maar het project kwam nooit echt van de grond.

Nu DiCaprio aan boord is en er twee scriptschrijvers zijn ingehuurd, lijkt het project eindelijk van start te kunnen gaan.

Rechtszaak

The Crowded Room wordt een bewerking van het boek van Daniel Keyes, The Minds of Billy Milligan. Het in 1981 gepubliceerde boek vertelt het verhaal van Milligan, inclusief de veelbesproken rechtszaak in de jaren '70. Milligan werd aangeklaagd voor stelen en het verkrachten van drie vrouwen op de universiteitscampus in Ohio.

Ter voorbereiding van de zaak werd Milligan, die overleed in december 2014, gediagnosticeerd met een meervoudige persoonlijkheidsstoornis. Hij en zijn advocaten beweerden dat twee van zijn alternatieve persoonlijkheden de misdaden hadden gepleegd, zonder dat Milligan daar weet van had. Uiteindelijk werd hij vrijgesproken.