Actrice Michelle Rodriguez gunt minderheden eigen filmkarakters. Ze vindt dat acteurs uit minderheidsgroepen nu nog te vaak 'blanke karakters' moeten spelen.

Dat vertelt ze zaterdag in een filmpje op Facebook

Eerder zei de actrice in een video op TMZ: "Dat hele minderheden-gedoe in Hollywood is zo stom. Stop ermee alle superhelden van de blanke mensen te stelen. Bedenk je eigen helden."

Nu geeft ze toe dat ze die opmerking er iets te snel uitflapte. In een video op haar Facebook legt ze uit wat ze er precies mee wilde zeggen. "Wat ik eigenlijk wilde zeggen: ik denk dat er veel verschillende culturen zijn in Hollywood en dat ze hun eigen verhalen en helden kunnen bedenken."

"Het maakt niet uit van welke cultuur je komt. Ik probeer te zeggen dat mensen niet moeten proberen een vrouwelijk karakter te veranderen in een mannelijk karakter, of een blank karakter te veranderen in een zwart of Latijns karakter. Ik vind dat mensen niet meer zo lui moeten zijn en echt moeite moeten doen om in Hollywood hun eigen verhalen moeten ontwikkelen."

Weinig schrijvers

"Je kunt niet zomaar Catwoman, Superman of Green Latern in een andere culturele achtergrond proberen te passen. We zouden creatiever dan dat moeten zijn, dat bedoelde ik met mijn opmerking. Het is tijd om je eigen verhaal te schrijven"

In de video van drie minuten stelt Rodriguez ook dat verschillende culturen zoals Latino's, Afro-Amerikanen en Aziaten worden gezien als minderheden, omdat er te weinig schrijvers zijn om ze te vertegenwoordigen.

Ze verontschuldigt zich ook nog voor haar eerdere opmerking. "Ik heb de neiging om te praten zonder een filter. Dus sorry daarvoor."