In samenwerking met de Superguide van Veronica Magazine zet NU.nl de leukste en meest interessante films, programma's en series van de week op een rijtje.

Deze week staat in het teken van de Provinciale Statenverkiezingen, een nieuw seizoen waarin de Volendammers met elkaar op vakantie gaan en de Dag van het Pesten.

Schaatsen: WK Sprint Astana - Zaterdag 28 februari,12.20 uur, NPO 2

Wilde hij vorig seizoen, toen hij zich niet wist te plaatsen voor de Olympische Spelen, het liefst zijn schaatsen in de kliko gooien, dit seizoen is er voor Hein Otterspeer één met een gouden randje. Hij zegevierde in januari op het EK Sprint en gaat op het WK Sprint in Astana opnieuw voor de winst.

Willeke Gala - Zaterdag 28 februari, 21.30 uur, NPO 1

Willeke Alberti zit zestig jaar in het vak en is zeventig geworden. Reden genoeg voor een feestje! In Een leven als een lied neemt de grande dame van het levenslied ons daarom mee op een trip down memory lane. Willeke zingt al haar hits en voor de duetten draaft een heel bataljon BN’ers op. Van André van Duin en Paul de Leeuw tot zoon Johnny. Dit alles in de setting van het Koninklijk Theater Carré.

Tegenlicht - Zondag 1 maart, 21.05 uur, NPO 2

Journalist Joris Luyendijk ging twee jaar lang undercover in de Londense bankwereld voor de Britse krant The Guardian. Zijn bevindingen zijn onthutsend. Jaren na aanvang van de financiële crisis, is er nog niets veranderd aan het DNA van de mondiale financiële sector. Deze maand komt zijn nieuwe boek Dit kan niet waar zijn uit en in Tegenlicht praat hij over zijn ervaringen.

Nederland kiest: De provincies - Maandag 2 maart, 20.25 uur, NPO 2

Met het oog op de Provinciale Statenverkiezingen gaan de provinciale lijsttrekkers verbaal de strijd met elkaar aan. In de Rijtuigenloods in Amersfoort debatteren zij o.a. over de thema’s economie, veiligheid en energie.

Levenslang met dwang - Maandag 2 maart, 20.30 uur, RTL 5

Eén op de drie Nederlanders heeft aanleg voor dwangmatig gedrag. In sommige gevallen uit zich dat in een obsessief gedrag. In het tweede seizoen van Levenslang met dwang reizen onder anderen Karla, die wit wordt van de kleur geel, en Pamela, die vanwege haar smetvrees het liefste alles nat aflapt met een chloordoekje, naar Thailand. Daar probeert Jan Kooijman hen met een aantal experts uit hun eigen interne gevangenis te bevrijden.

Jo Frost: Nanny on Tour - Dinsdag 3 maart, 20.30 RTL 4

Vaders en moeders van Nederland, jullie duivelse kinderen kunnen achter het behang vandaan. Jo Frost heeft de oversteek naar ons kikkerland gemaakt om jullie de kunst van het opvoeden bij te brengen. Vanuit haar mobiele kantoor biedt ze hulp en geeft ze adviezen aan degenen bij wie er nauwelijks meer bloed onder de nagels zit.

Dag van het pesten special - Dinsdag 3 maart, 20.25 uur, NPO 3

Slome rerds en brilsmurfen opgelet! Dinsdag stellen BNN en de KRO het probleem van (cyber)pesten opnieuw aan de kaak. Na vertoning van de korte film Cyberbully, steekt Arie Boomsma de slachtoffers een hart onder de gepeste riem.

De winter voorbij - Woensdag 4 maart, 20.30 uur, NPO 3

Nick, Simon en Jan maken het beste van de stille wintermaanden en trekken met hun karavaan naar de Tiroolse bergen vol poedersneeuw. Hier bindt de groep de ski’s onder en gaan ze flink aan de schnaps. Tijdens de muzikale momenten, die er natuurlijk volop zijn, kunnen wij genieten en kan hun omgeving tijdelijk veilig van de piste af.

RTL Verkiezingsdebat - Donderdag 5 maart, 20.30 uur, RTL 4

Ja hoor! Vanavond gaan de politieke leiders in de Rode Hoed in Amsterdam in discussie. Frits Wester en Rick Nieman vuren actuele stellingen en kritische vragen af op de politieke kopstukken. Wie weet van de hoed en de rand?

Bloed, zweet en tranen - Vrijdag 6 maart, 20.30 uur, SBS 6

Na de audities, duelshows en halve finale, gaan de overgebleven acts vanavond live de finale in. Welke strot zet de polonaise zonder problemen in? Oftewel, wie zingt zijn moppie in de toekomst op het Muziekfeest op het plein?

Dit is maar een selectie uit de Superguide van Veronica Magazine. Hier vind je een overzicht.