De Limburgse zender L1 gaat een film maken over de fans van Rowwen Hèze. De productie wordt gemaakt in samenwerking met het Limburgs Museum, waar eind mei een expositie opent over de geschiedenis en de betekenis van de Limburgse band.

Dat heeft L1 zaterdag bekendgemaakt.

De groep van zanger Jack Poels viert dit jaar zijn dertigste verjaardag. Dit jubileum is aanleiding voor het museum en de zender om zeer uitgebreid aandacht te besteden aan de groep. Rowwen Hèze, afkomstig uit het plaatsje America, kreeg als eerste band met een eigen Limburgs geluid en repertoire landelijke bekendheid.

De familietentoonstelling Rowwen Hèze 30 joar laat de ontwikkeling zien die de groep heeft doorgemaakt van vooral een feestband - geroemd om zijn snelle, op Tex-Mex geïnspireerde muziek - naar een muziekgroep die ook rustige, persoonlijk getinte ballades maakt. De collectie bevat veel zeldzaam beeldmateriaal van de groep, waaronder unieke videoclips en concertregistraties.

De expositie opent op vrijdag 22 mei aanstaande en zal te zien zijn tot en met zondag 3 januari 2016. Het is nog niet duidelijk of de documentaire ook via een landelijk kanaal te zien zal zijn.