Hugo Metsers gaat de nieuwe Nederlandse speelfilm Arjuna regisseren. De opnames starten op 28 februari in Villa Eikhold in Heerlen. De film verschijnt in najaar 2015 in de bioscoop. 

Dat heeft producent Riverpark Films vrijdag bekendgemaakt.

Arjuna is een tragikomedie over jongeren die in een opvang samenwonen. "Het is een coming of age-verhaal over tieners die lief en leed met elkaar delen, een tijd waarin je snel volwassen leert worden", vertelt Metsers.

"Met Arjuna willen we een gat vullen voor een doelgroep waarvoor in Nederland nauwelijks films gemaakt worden, net zoals John Hughes dat deed in 1985 met The Breakfast Club."

De hoofdrol wordt gespeeld door Tom van Kessel, die eerder te zien was in Dorsvloer vol Confetti. Ook zijn er rollen weggelegd voor Yldau de Boer en Ilyas Incesulu, die in het jeugddrama Stuk van Steven de Jong speelden.

Nederlandse opleiding

Hugo Metsers is bij het Nederlandse publiek vooral bekend van zijn rollen in series als Diamant en Goede tijden, slechte tijden. Internationaal verwierf hij bekendheid met films als Siberia en Zusje en de miniserie Band of Brothers. In 2004 richtte Metsers faaam op, de eerste Nederlandse opleiding voor filmacteren, tegenwoordig onderdeel van het Media College Amsterdam.