Rusland heeft besloten geen limiet aan de release van buitenlandse films te verbinden. Eerst zou er misschien een verplicht minimum aantal releases van lokale films komen, met daarbij ook een maximum aan het aantal buitenlandse releases in het land.

Dat meldt The Hollywood Reporter

Het ministerie van Cultuur heeft besloten dat het land het niet nodig heeft om een limiet aan het aantal buitenlandse films te verbinden, ook al is het aandeel van lokale films niet erg veel gestegen in 2014.

"De Russische filmindustrie heeft bewezen dat het competitief genoeg is om zonder eventuele quotaregels voor lokale films te kunnen", aldus minister van cultuur Vladimir Medinsky tijdens een nieuwsconferentie in Moskou woensdag.

Economie

Medinsky voegde toe dat restricties voor buitenlandse films alleen maar kwalijk zouden zijn voor bioscopen en filmtheaters gezien de huidige economische toestand.

De beslissing van de minister van Cultuur betekent dat het dilemma pas over een jaar opnieuw besproken kan worden.

Het ministerie heeft overigens wel een ander instrument in handen om invloed uit te oefenen op de release van Hollywood-films. Eerder dit jaar kondigden het ministerie aan dat het vanaf dat moment de autoriteit heeft om de releasedatum van alle films te verschuiven.

Zo kunnen ze voorkomen dat lokale Russische films moeten wedijveren met buitenlandse blockbusters.