De film Kidnapping Freddy Heineken is pas in juni in de Nederlandse bioscopen te zien. Distributeur A-Film heeft besloten de release met zeker drie maanden te verplaatsen. 

Dat heeft een woordvoerder woensdag bekendgemaakt.

De nieuwe datum sluit volgens A-Film beter aan op de release in andere Europese landen. Bovendien is zowel film- als promotiemateriaal te laat beschikbaar om de campagne voor de première halverwege maart goed vorm te geven.

In de VS wordt de thriller, gebaseerd op het boek van misdaadjournalist Peter R. de Vries, al op 6 maart in de bioscopen uitgebracht. Kidnapping Freddy Heineken krijgt echter in Amerika een beperkte bioscooprelease: de film is vanaf die dag ook al op Video on Demand (VOD) beschikbaar.

Ontvoering

De film reconstrueert de ontvoering van biermagnaat Freddy Heineken (Anthony Hopkins) en zijn chauffeur in 1983. Andere rollen worden gespeeld door acteurs Sam Worthington, Ryan Kwanten en Mark van Eeuwen.

Peter R. de Vries liet onlangs al weten dat de verfilming niet overeenkwam met zijn visie op de ontvoering. Regisseur Daniel Alfredson zou teveel zijn afgeweken van het boek van De Vries.

Eerder was de presentator ook al niet gelukkig met de Nederlandse film die over de ontvoering was gemaakt. Het zou naar zijn mening geen realistische reconstructie van de feiten zijn geweest. Ook de veelgeprezen Deense politieserie The Killling kon hem niet bekoren, omdat deze was gemaakt door iemand "die kennelijk nog nooit een echt moordonderzoek had meegemaakt".