Acteur Yannick de Waal heeft een vaste rol bemachtigd in de nieuwe SBS-serie Bureau Raampoort. De Waal had deze rol ook al in de twee pilot-afleveringen die in december werden uitgezonden.

Dat heeft zijn agent woensdag gemeld.

Bureau Raampoort is een nieuwe politieserie van schrijver Simon de Waal, met in de hoofdrollen acteurs Thomas Acda en Tim Haars.

Zij spelen twee rechercheurs van het gelijknamige politiebureau in de Jordaan. Na een jaar afwezigheid pakt de ervaren rechercheur Van Opperdoes (Acda) zijn werk weer op en moet gaan samenwerken met zijn jonge collega Holm (Haars). De Waal speelt de rol van Vincent, een agent in uniform.

SBS maakte eind vorige jaar twee afleveringen. Toen deze goed werden ontvangen, besloot de zender er een hele serie van te maken. Bureau Raampoort is vanaf april weer te zien.

Yannick de Waal was eerder te zien in series als De Troon, Gooische Vrouwen en Flikken Maastricht en de speelfilm Kapitein Rob. Ook speelde de acteur vijf jaar terug in de korte film Zucht, die voor het Festival van Cannes werd geselecteerd.

De Waal speelde onlangs een rol in de boekverfilming Dorsvloer vol Confetti. Het gezaghebbende Amerikaanse blad The Hollywood Reporter roemde onlangs zijn spel in het veelgeprezen drama.