Actrice Reese Witherspoon had aanvankelijk geen zin in de seksscènes die ze moest opnemen voor haar film Wild.

Dat vertelt ze dinsdag aan Veronica Magazine.

De film was voor haar naar eigen zeggen een uitdaging. "Ik raakte van die seksscènes best in paniek", bekent ze. "Zulke expliciete scènes had ik nog nooit gedaan. Ik zag er ontzettend tegenop. Maar zonder seks en drugs is het een film over wandelen, en dat is natuurlijk niet interessant."

Het was voor Witherspoon ook de eerste keer dat ze iets met drugs moest doen. "Ik wist totaal niet wat ik deed", geeft de actrice van Legally Blonde toe.

Vrouwelijke hoofdrol

Wild gaat over een vrouw die na het overlijden van haar moeder en een ongelukkig huwelijk besluit in haar eentje door de Verenigde Staten te gaan wandelen. Het is een waargebeurd verhaal, maar er was aanvankelijk geen interesse voor de rechten. Witherspoon besloot zelf de rechten te kopen.

"Op een studio na was niemand bezig met films met een vrouwelijke hoofdrol", vertelt de actrice. "Ik was met stomheid geslagen. Woedend ook. Mensen zeiden: 'We willen Reese geen grove taal horen gebruiken. We willen niet dat ze seks heeft of dat ze drugs gebruikt', maar daarna dacht ik: waarom ga ik er zelf niets aan doen?"