Regisseur Steven Spielberg wil graag een vijfde Indiana Jones-film maken met acteur Chris Pratt in de hoofdrol.

Dat melden diverse Amerikaanse sites dinsdag.

Eerder meldde studio Disney, die de rechten van Indiana Jones in handen heeft, al Pratt op het oog te hebben als de nieuwe hoofdrolspeler. De 35-jarige Pratt is populair in Hollywood sinds zijn hoofdrol in megahit Guardians of the Galaxy.

Ook vertolkt hij een grote rol in de Jurassic World-film die binnenkort uitkomt. Maar tot nu toe bleef onduidelijk of Spielberg, die de vorige vier films maakte, zich ook aan het project wilde verbinden.

Succesvolle filmreeks

Disney kocht in 2013 de rechten van studio Paramount. De Indiana Jones-serie is één van de succesvolste filmreeksen uit de geschiedenis. De verhalen gaan over de archeoloog Henry 'Indiana' Jones, die in de jaren dertig en vijftig van de vorige eeuw op zoek gaat naar bijzondere artefacten zoals de Ark des Verbonds en de Heilige Graal. De hoofdrol wordt al sinds het begin gespeeld door Harrison Ford.

LaBeouf

In het vierde deel, dat zeven jaar geleden uitkwam, leken regisseur Steven Spielberg en producent George Lucas het stokje over te willen dragen aan acteur Shia LaBeouf, die de zoon van Indiana Jones speelde. De vier films brachten wereldwijd 2 miljard dollar op en wonnen in totaal 8 Oscars.

Het is overigens de vraag hoe lang het nog duurt voordat Spielberg en Pratt samen op de set staan. Vooralsnog is er geen script voor de vijfde Indy-film. Het duurde uiteindelijk ook vijftien jaar voordat Spielberg en producent George Lucas tevreden waren met het scenario voor het vierde deel.