Kunstenaarscollectief Kamp Seedorf heeft op een muur bij station Den Haag HS een eerbetoon gemaakt aan de populaire Netflix-serie House of Cards.

De bijzondere afbeelding heeft de aandacht getrokken van de makers van House of Cards.  Een tweet van Kamp Seedorf met een foto van de muurschildering werd maandagavond geretweet door de officiële Twitter-account van de serie. Hierop volgden in korte tijd vele honderden nieuwe retweets.

De streetart toont hoofdpersoon Frank Underwood die een stropdas draagt in de Haagse kleuren. Daarnaast staat het logo van de serie, een omgekeerde Amerikaanse vlag.

House of Cards

House of Cards is de grootste hit van betaalzender Netflix. De serie vertelt over een manipulatieve politicus (Kevin Spacey) die samen met zijn vrouw carriere maakt in Washington. Het derde seizoen wordt vrijdag gelanceerd.

Het is overigens niet de eerste hommage van Kamp Seedorf aan House of Cards. Eerder doopten de kunstenaars een straat bij het hoofdstation van Antwerpen al de 'Frank Underwoodstraat'.

Inspiratie

Het collectief, dat ooit werd opgericht in Almere en zegt geïnspireerd te zijn door straatkunstenaar Banksy, plakt regelmatig ludieke afbeeldingen van voetballers, tv-helden en andere excentrieke figuren op muren in grote steden in Nederland en België.

Kamp Seedorf heeft in het verleden al meerdere malen voor andere merken een eerbetoon gemaakt. Zo mag de Febo op veel steun van het collectief rekenen. Onder andere de grillburger en de speculaaskroket verschenen de afgelopen tijd in het straatbeeld.