Guardians of the Galaxy-acteur Chris Pratt is nog niet gebeld over een rol in een nieuwe Indiana Jones-film.

Dat zegt hij in een interview met MTV.

Studio Disney zou acteur Chris Pratt op het oog hebben als nieuwe Indiana Jones. 

"Het is allemaal niks totdat het iets is en tot nu toe is het nog niks," aldus Pratt tegen MTV. "Ik denk niet dat het onmogelijk is. Het zou cool zijn. Nog niemand heeft me erover gebeld."

Pratt zei ook het een groot voorrecht voor hem zou zijn. "Voor mij zou het perfect zijn."

Disney overweegt een nieuwe Indiana Jones-film te maken. De studio kocht in 2013 de rechten van studio Paramount. De Indiana Jones-serie, die tot nu toe bestaat uit vier films, is een van de succesvolste filmreeksen uit de geschiedenis.

Henry Jones

De verhalen vertellen over de archeoloog Henry 'Indiana' Jones, die in de jaren dertig en vijftig van de vorige eeuw op zoek gaat naar bijzondere antieke artefacten zoals de Ark des Verbonds en de Heilige Graal. De hoofdrol wordt al sinds het begin gespeeld door Harrison Ford.

In het vierde deel, dat zeven jaar geleden uitkwam, leken regisseur Steven Spielberg en producent George Lucas het stokje over te willen dragen aan acteur Shia LaBeouf, die de zoon van Indiana Jones speelde.

Oscars

De vier films brachten wereldwijd 2 miljard dollar (1,7 miljard euro) op en wonnen in totaal acht Oscars. Er gaan al jaren geruchten over een mogelijk vijfde deel.