Bij de herdenking tijdens de Oscars werden de overledenen van het afgelopen jaar geëerd. Er ontstond echter ophef op sociale media door het ontbreken van comedian Joan Rivers.

Dat meldt The Huffington Post.

Meryl Streep herdacht sterren als Robin Williams, Mike Nichols, Maya Angelou, Richard Attenborough en Gabriel Garcia Marquez in een speech. Comedian Joan Rivers werd niet genoemd.

Rivers kreeg een hartstilstand tijdens een kijkoperatie in haar keel. Door een gebrek aan zuurstof raakten haar hersenen beschadigd. Na een week in coma te hebben gelegen, overleed de Hollywood-legende op 81-jarige leeftijd.

De comedian stond niet bekend om haar optreden in films, alhoewel ze wel de film Rabbit Test (1978) geregisseerd heeft. Toch was ze vaak op de rode lopers te zien.

Een woordvoerder van de Oscars laat weten dat Rivers' naam wel te zien is in de In Memoriam op hun website. "Helaas viel Joan Rivers dit jaar onder de vele succesvolle artiesten en filmmakers die we niet konden noemen tijdens de speech," aldus de woordvoerder.