Tijdens de uitreiking van de Oscars deden zich enige opmerkelijke momenten voor.

Het was presentator Neil Patrick Harris (foto) niet ontgaan dat Kanye West bij de Emmy's nog even het moment van Beck wilde onderbreken. "Laten we hopen dat er iemand een Kanye West-streek uithaalt", aldus de gastheer van de avond.

De show begon gelijk met een muziekspektakel, met onder andere Jack Black en Anna Kendrick in de hoofdrol. 

Video: Opening Oscars 2015

Oscarbeeldjes van Lego

The Lego Movie werd niet voor een Oscar genomineerd, maar kreeg wel tijdens de uitreiking de volledige aandacht door het nummer Everything Is Awesome. Dat nummer, gezongen door Tegan and Sara, is het liedje van de film. Tijdens het optreden werden Oscarbeeldjes van Lego uitgedeeld, onder wie aan Oprah Winfrey.

Birdman

Gastheer Neil Patrick Harris verscheen na de onderbreking ineens enkel in zijn ondergoed op het podium. Het was een grote knipoog richting de Oscargenomineerde film Birdman. Ook Miles Teller (Whiplash) had een klein rolletje in deze zogenoemde 'spoof'.

Video: Neil Patrick Harris in ondergoed

John Travolta

Acteur John Travolta heeft deze Oscars de kans gekregen om zich te herpakken, nadat hij vorig jaar de zangeres Idina Menzel als Adele Dazeem aankondigde. Een "verspreking", zo bleek later. Diezelfde Menzel mocht Travolta aankondigen en dus ook terugpakken: zij noemde hem Glom Gazino.

Gelijk daarna kwam Lady Gaga het podium op, om een eerbetoon aan The Sound of Music, die dit jaar haar 50-jarig jubileum viert, te geven. Na afloop volgde een staande ovatie en een innige omhelsing van Julie Andrews, de hoofdrolspeelster van de film uit 1965.

Video: Lady Gaga met haar eerbetoon aan The Sound of Music