De kerstfilm Saving Christmas won zaterdagavond (lokale tijd) de Golden Raspberry voor slechtste film van het jaar.
De film verzilverde in totaal vier van de zes nominaties.

Acteur Kirk Cameron werd op het gala in Los Angeles 'bekroond' tot slechtste acteur. Het had zijn comeback moeten worden, maar de film Saving Christmas zorgde voor het tegenovergestelde voor Cameron.

De award voor slechtste actrice ging naar Cameron Diaz. Volgens de jury speelde Diaz dramatische rollen in de films Sex Tape en The Other Woman.

De film Transformers: Age of Extinction was met zeven keer het vaakst genomineerd. Toch kreeg de film van regisseur Michael Bay alleen de Raspberries voor slechtste regie en slechtste mannelijke bijrol.

Actrice Megan Fox kreeg een Razzie voor haar bijrol in Teenage Mutant Ninja Turtles. De musicalfilm Annie werd uitgeroepen tot slechtste remake. Ook in die film speelt Cameron Diaz een grote rol.

Video: Saving Christmas grote 'winnaar' Razzies

Satirische tegenhanger

De Razzies zijn goudkleurige beeldjes in de vorm van een framboos, een satirische tegenhanger van de Oscars. Ze worden traditiegetrouw de avond voor de prestigieuze Oscars uitgereikt. De gala werd dit jaar voor de 35e keer gehouden.

Winnaars' van de Razzies zijn bij de uitreiking meestal in geen velden of wegen te bekennen. Om de zaal toch vol te krijgen mocht er dit jaar voor het eerst publiek bij aanwezig zijn.