Rapper Ice Cube van de rapgroep N.W.A. kijkt uit naar de biopic die over de groep gemaakt wordt.

Dat vertelt hij in gesprek met Billboard.

De rapper vergelijkt Straight Outta Compton met de films van Marvel. "Kijk, je hebt Marvel-superhelden, maar die bestaan niet. Als je naar echte superhelden wilt kijken, dan moet je Straight Outta Compton zien", vertelt Ice Cube.

"Het verhaal over N.W.A. is hard, ruw; tijdens het kijken van de film voel je constant een bepaalde spanning. Maar er is ook aandacht voor onze creativiteit. Gelukkig zijn de acteurs in de film perfect. We hebben ze dan ook zelf aangenomen."

Video: Bekijk de trailer

Straight Outta Compton

Niggaz Wit Attitudes (N.W.A.) bestond uit Dr. Dre, Ice Cube, Eazy-E, MC Ren en DJ Yella. De jonge rappers uit Californië brachten in 1988 het album Straight Outta Compton uit.

De film speelt zich af in het stadje Compton in Californië, gedurende de jaren tachtig. Het stond toen bekend als een van de meest gevaarlijke steden van de wereld.

Fuck tha Police

Op de plaat Straight Outta Compton stond het beruchte nummer Fuck tha Police, waarmee ze gangsta-rap naar een hoger niveau tilden.

Vanwege onenigheid in de groep kwam in 1991 een einde aan N.W.A. De rappers gingen verder als solo-artiesten, wat vooral succesvol uitpakte voor Dr. Dre en Ice Cube. Eazy-E overleed in 1995 aan aids.