In samenwerking met de Superguide van Veronica Magazine zet NU.nl de leukste en meest interessante films, programma's en series van de week op een rijtje.  

Deze week staat onder meer in het teken van Oscars, het nieuwe seizoen van Mad Men en de Europese ontmoetingen van de Nederlandse topclubs in de Europa League.

The Mysteries of Laura - Zaterdag 21 februari, 20.00 uur, NET5
Debra Messing heeft in The Mysteries of Laura nog steeds de lach aan haar kont hangen. Ze speelt Laura Diamond, een toprechercheur bij de NYPD. Naast het zorgen voor haar onuitstaanbare tweeling heeft ze ook te dealen met haar toekomstige ex die haar lastigvalt met de scheidingspapieren.

Aanmodderfakker - Zaterdag 21 februari, 20.10 uur, NPO 3
De lamzak en eeuwige student Thijs (32) sloft door zijn leven vol bier en vrouwen. Totdat hij de ambitieuze Lisa (16) ontmoet. Het Gouden Kalf voor de film is verdiend. Evenals het beeldje voor hoofdrolspeler Gijs Naber, die erin slaagt om van de klojo Thijs toch een sympathieke vent te maken.

Uitzonderlijk vervoer - zondag 22 februari, 22.30 uur, NPO 3
In het van oorsprong Belgische programma reed Kamagurka Vlaamse comedians naar hun optredens. Nu is het de beurt aan Philippe Geubels (De slimste mens ter wereld) en zijn gortdroge humor om Hollandse cabaretiers op hun plaats van bestemming af te leveren. Als eerste heeft hij Jandino op de achterbank.

Academy Awards 2015 Live - Zondag 22 februari, 2.30 uur, FILM! PREMIERE
Wie gaat er naar huis met die ó zó begeerde man van goud? Film1 Premiere biedt alle nachtbrakers de gelegenheid om het Hollywood spektakel van het uitreiken der Oscars bij te wonen. Het kanaal staat vanaf half drie 's nachts tot ieders beschikking. De presentatie is in handen van de charmante Neil Patrick Harris. Dat wordt flink koffiedrinken!

Mad Men - Maandag 23 februari, 23.10 uur, NPO 2
We zijn inmiddels aanbelandt in het jaar 1968, een roerig jaar voor Amerika en dit zal ook terug te zien zijn in het nieuwe seizoen van Mad Men. In de eerste aflevering piepen Don en Megan er samen tussenuit voor een tripje naar Hawaii. Ondertussen moet Peggy in Manhattan de ene na de andere marketingmisser op zien te lossen.

UEFA Champions League: Manchester City-Barcelona - Dinsdag 24 februari, 20.15 uur, NPO 3
Wilfried Bony speelde twee jaar terug nog bij Vitesse. Inmiddels is hij met Ivoorkust kersvers Afrikaans kampioen en neemt hij het met zijn nieuwe club Manchester City op tegen Barcelona. Wanneer je vaak raak schiet, kan het snel gaan in het leven van een profvoetballer!

NCIS: Los Angeles - Dinsdag 24 februari, 20.30 uur , SBS 6
Hoewel Hetty al meerdere malen haar vertrek heeft aangekondigd in de serie, lijkt de kleine speurneus nog geen afscheid te willen nemen. Actrice Linda Hunt, die in april de 70 aantikt, draait al heel wat jaartjes mee in Hollywood. Ook in het nieuwe seizoen van NCIS: LA kunnen we haar zien shinen. You keep going girl!

UEFA Champion League: Arsenal-AS Monaco - Woensdag 25 februari, 20.15 uur, NPO 3
Arsène Wenger is al sinds jaar en dag trainer bij Arsenal. Maar vóór zijn tijdperk bij The Gunners was de Fransman ook al een eeuwigheid oefenmeester bij AS Monaco. En wie denkt u dat het vanavond tegen elkaar opnemen?

Europa League: Legia Warschau-Ajax - Donderdag 26 februari, 18.00, RTL 7
Ajax heeft vanavond een voordeeltje: centrumspits Arkadiusz Milik is hartstikke Pools en kan mooi even, ehm, poolshoogte nemen als bij Legia Warschau de tactiek wordt besproken.

TV Kantine - Vrijdag 27 februari, 20.30, RTL 4
Carlo en Irene duiken opnieuw de verkleedkist in voor onderbroekenlol voor gevorderden. Dit seizoen kruipt Carlo onder andere in de huid van Rock ’n Roll held Spike; de perfecte gelegenheid om zijn frustratie over zijn onverwerkte verlies van Maestro te verwerken.

Alles mag op vrijdag - Vrijdag 27 februari, 21.00, RTL 4
Alles mag weer op vrijdag! Het tweede seizoen lanceert een hoop nieuwe spelletjes, zoals de 'Darkroom’ en 'Loslippig’. Wie hier al om kan lachen, zit vrijdag geramd.

Dit is maar een selectie uit de Superguide van Veronica Magazine. Hier vind je een overzicht.