Televisie-icoon Aart Staartjes is binnenkort voor het eerst in lange tijd weer in een tekenfilm te horen. De 76-jarige Sesamstraat-coryfee spreekt in de animatiefilm De Notenkraak, die vanaf 15 april in de bioscopen draait, de stem in van de wijze wasbeer. 

Dat heeft distributeur Remain in Light, die de film uitbrengt, zaterdag bekendgemaakt.

Staartjes was eerder onder meer te horen in de Disney-animatie De Reddertjes, Bambi en De Fabeltjeskrant, waarin hij Rocus de Vrije Vogel insprak. Ook deed de acteur recent nog de voice-over in oorlogsdrama Het Bombardement.

Andere acteurs die hun stem lenen aan De Notenkraak zijn Charly Luske, Birgit Schuurman, Tony Neef en Johnny Kraaijkamp jr. Ook de Drentse vlogger Enzo Knol heeft een rolletje bemachtigd: het 21-jarige internetfenomeen spreekt de stem van de muis Redline in.

Eekhoorn

De animatiefilm vertelt over een eekhoorn die per ongeluk de wintervoedselvoorraad van de dieren laat opbranden en uit het park wordt gezet. Om zichzelf en zijn vrienden uit deze benarde situatie te redden, plant hij een overval op een notenwinkel. In de originele versie worden stemmen ingesproken door Liam Neeson en Brendan Fraser.