Carice van Houten krijgt dankzij haar rol in Game of Thrones meer rollen aangeboden. "Het gaat vooral om veel rollen van sterke, nou ja, eigenlijk gemene vrouwen."

Dit vertelt de actrice aan The Post Online.  

"Wraakzuchtige echtgenotes bijvoorbeeld. Terwijl ik in mijn land wel de vrolijke en luchtige rollen krijg", vervolgt de brunette die in Game of Thrones de rol van Melisandre speelt. "Heb ik een chagrijnige kop ofzo?", aldus Van Houten.

Momenteel is het vijfde seizoen van de populaire serie in de maak. Of haar karakter de serie overleeft? De actrice zegt niks. "Mocht Melisandre onverhoopt doodgaan, nou, dan wil ik dat ze ook spectaculair wordt afgemaakt. Volgens mij is daar ook veel behoefte aan bij het kijkerspubliek, dat haar dat wel zou gunnen."

Van Houten is voor haar scènes veel in Ierland. "Ik ben echt genaaid met die rol, het is altijd koud in Ierland en ik ben zowat de enige van de cast die geen thermische kleding kan dragen, omdat ik half naakt ben, of dunne jurkjes aan heb. En dan ben ik ook nog iemand die 't al in de zomer koud heeft."

Video: Carice van Houten in Game of Thrones