De schrijfster van het boek Wild heeft zelf gekozen wie de hoofdrol in de verfilming van haar boek moest spelen. "Ik heb Reese Witherspoon gewoon een exemplaar van mijn boek opgestuurd, in de hoop dat ze geïnteresseerd zou zijn."

Dat vertelt Cheryl Strayed in een interview met Orlando Sentinel.

De auteur stuurde het boek op, omdat Witherspoon op haar overkwam als een "heel echt, nuchter persoon". Haar keuze voor de actrice bleek goed: de film is genomineerd voor een Oscar.

"Ik ben van het begin tot einde nauw betrokken geweest bij de verfilming van mijn eigen levensverhaal: het is heel spannend om je eigen leven in een film te zien en je wil dat het goed gaat. Ik ben uiteindelijk vooral opgelucht dat de fans van het boek ook vinden dat de film goed is."

Geraakt

In het boek uit 2012 vertelt Strayed over haar wandelreis van bijna tweeduizend kilometer, na het overlijden van haar moeder. De schrijfster was drie maanden, alleen, op pad.

De schrijfster, die zondag met Reese Witherspoon naar de uitreiking van de Oscars gaat, merkte tijdens de tour voor de film pas hoeveel mensen er geraakt waren door haar verhaal. "Mensen die mij vragen hun boek te signeren terwijl ze huilen omdat mijn boek hun leven op de een of andere manier heeft aangetast. Daar wen ik nooit aan, het voelt geweldig."