Overzicht: Dit zijn de leukste tv-tips van de week

In samenwerking met de Superguide van Veronica Magazine zet NU.nl de leukste en meest interessante films, programma's en series van de week op een rijtje.  

Deze week staat onder meer in het teken van een nieuw seizoen College Tour en So You Think You Can Dance, de Valentijns-editie van All You Need is Love en de Europese ontmoetingen van de Nederlandse topclubs in de Europa League.

The Voice Kids - Zaterdag 14 februari, 20.00 uur, RTL 4
De kijkcijfers van de eerste twee seizoen van The Voice Kids waren overweldigend. Tot vorig jaar, toen er opeens een half miljoen minder kijkers inschakelden voor de minimensjes met de grootse stemmen. Wat is er gebeurd? Goede vraag. Misschien zijn de kijkers een beetje The Voice-moe aan het worde. Zal een nieuwe uitzenddag het tij doen keren?

All You Need Is Love Valentijnsdag - Zaterdag 14 februari, 22.00, RTL 4
Wie deze Valentijn écht indruk op zijn of haar lief wil maken, schakelt daar Robert -Dr. Love- ten Brink voor in en gooit zijn hart tijdens een speciale uitzending van het traditionele All You Need Is Love en plein public open. Succes verzekerd en zo niet, dan hebben we altijd Tinder nog.

The Escape Artist - Zaterdag 14 februari, 22.35,NPO 2
David Tennant speelt een getalenteerd advocaat die iedereen achter de tralies vandaan weet te houden. Hij krijgt zelfs een bijnaam: The Escape Artist. Dat is goed voor zijn ego én zijn portemonnee. Maar dan wordt hij opgescheept met een zaak die hij het liefst meteen zou willen afwijzen: Hij moet de verdachte van een afschuwelijke moord verdedigen.

vtwonen - Zondag 15 februari, 18.30, SBS6
In een nieuw seizoen vtwonen gaat stylist Frans Uyterlinde aan de bak met het compleet witte interieur in de Alkmaarse stulp van Annelore en Geralt. Weet hij weer kleur in hun interieur te brengen?

Undercover in Nederland - Zondag 16 februari, 21.30, SBS6
Een manueel therapeut die zijn handjes op een heel verkeerde manier laat wapperen staat centraal in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Undercover in Nederland.  Alberto Stegeman wil erachter komen hoe deze man zo lang zijn gang kon gaan.

Anita wordt opgenomen - Maandag 17 februari, 22.10, NPO 1
Wonen en werken in een psychiatrische kliniek, hoe is dat eigenlijk? Anita Witzier laat zich een aantal weken vrijwillig opnemen en leert zo een heel andere wereld kennen dan ze had verwacht. Een poging de vooroordelen over psychisch zieken te ontkrachten.

Droomhuis gezocht - Maandag 17 februari, 21.15, NPO 1
Matthieu, Charlotte en (in mindere mate) hun vier kinderen willen maar één ding: wonen in hun favoriete vakantieland Oostenrijk. Presentator Sybrand Niessen reist met het gezelschap af naar het land van de wienerschnitzel en gaat op zoek naar dat authentieke huis inclusief mooi uitzicht.  

Buitenlandse gevangenissen: Hollanders in de cel - Dinsdag 17 februari, 21.30, RTL 5
Leven tussen criminelen op een paar vierkante meter in een smerige cel: de omstandigheden van landgenoten in buitenlandse gevangenissen zijn vaak onder de maat. Jan Kooijman zoekt een aantal van deze gedetineerde Nederlanders op en geeft hen en hun familie een podium.

De Roelvinkjes - Dinsdag 17 februari, 20.30, RTL 5
Dave Roelvink kwam negatief in het nieuws door  een seks tape, opgenomen in de jacuzzi van een huis dat een dag later bleek te zijn leeggeroofd. Vader Dries verscheen verslagen in de media. RTL heeft besloten de familie van een andere kant te laten zien.

So You Think You Can Dance - Woensdag 18 februari, 20.30, RTL 5
Nieuw tijdstip, nieuwe spelregels, nieuwe presentatrice (Eline de Munck) én een nieuw jurylid (Min Hee Bervoets): het zesde seizoen van SYTYCD wordt helemaal anders. Toch blijft er ook nog wel een hoop vertrouwd: de show keert vanaf de liveshows gewoon terug op de zondag mét Ann Lemmens aan de zijde van Dennis Weening.

UEFA Europa League - Donderdag 19 februari, 18.00 uur, RTL 7
Grote vraag donderdag: wie doet wie pijn? Francesco Totti, Het Wonderkind van Rome, speelt met zijn AS Roma tegen Feyenoord. Ajax treedt aan tegen Legia Warschau en PSV treft Zenit Sint-Petersburg.

Everybody Dance Now - Vrijdag 20 februari, 20.30 uur, RTL 4
Met 25.000 euro en de titel ‘meest entertaining dansact’ in het vooruitzicht, staat er voor de finaleacts bijzonder veel op het spel.

College Tour - Vrijdag 20 februari, 20.30 uur, NPO 3
Het vorige seizoen leek qua gasten zo goed als onovertrefbaar. Voor dit seizoen hebben Twan Huys en zijn redactie opnieuw een programma aan sprekers uitgekozen. Het spits wordt afgebeten door de enige voetballer die als speler en coach actief was bij Ajax, Feyenoord én PSV: Ronald Koeman.

Dit is maar een selectie uit de Superguide van Veronica Magazine. Hier vind je een overzicht.

Lees meer over:
Tip de redactie