Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Ook filmversie van voetbalmusical Offside in de maak

De filmrechten van de voetbalmusical Offside die de Nederlandse producent Homemade volgend jaar opvoert, zijn nu al verkocht. Producent Mountain Road wil na de première van de musical in 2016 een filmversie van het verhaal gaan maken.
Door BuzzE

Dat heeft het productiebedrijf vrijdag laten weten.

De film zou overigens geen musical worden. De Nederlandse theaterproducent Homemade werkt momenteel aan een voetbalmusical die gespeeld gaat worden met jonge acteurs uit Nederland en Zuid-Afrika.

Het is de bedoeling dat Offside in juni 2016 in Zuid-Afrika in première gaat en daarna in het najaar in Nederland te zien is.

De meertalige musical, die is geschreven door Dick van den Heuvel, is een variant op Romeo en Julia, maar dan gesitueerd in het jeugdvoetbal.

Sanne is een Nederlands tienermeisje dat mee doet aan een voetbaltoernooi in Barcelona. Daar komt ze de jonge Zuid-Afrikaanse voetballer Shosa tegen en wordt hopeloos verliefd. Vanwege Shosa besluit ze te gaan studeren aan de Universiteit van Bloemfontein. Maar als zij daar toch niet kan aarden, stelt ze de Zuid-Afrikaan voor om naar Nederland te komen.

Crowdfunding

In maart wordt in Bloemfontein een tweeweekse pilot georganiseerd waar een groep jonge Nederlandse en Zuid-Afrikaanse acteurs samen met het Nederlands/Zuid-Afrikaanse creatieve team aan de voorstelling werken.

Om dit bijzondere project volledig te kunnen financieren, is Homemade Productions op de site Voordekunst.nl een crowdfunding-campagne gestart. Hiermee hopen de makers zeker 8000 euro op te halen om de pilot mee te kunnen bekostigen.

Aanbevolen artikelen