Amy Pascal denkt dat er begrip is voor uitgelekte Sony-mails

De onlangs ontslagen studiobaas Amy Pascal baalde ontzettend toen de Sony-mails uitgelekt werden, maar het voelde voor haar ook "bevrijdend."

Dat schrijft de website Re/code.

"Iedereen weet wat ik geschreven heb", begint Pascal haar betoog. "Maar ik moest een bedrijf leiden, en ik moest met iedereen en alles rekening houden. Mensen waren ook ontzettend bang, toen de e-mails uitlekten. Het was een zwaar moment, want je wist wat je geschreven had."

Pascal doelt op de uitgelekte e-mails tussen haar en collega Scott Rudin, waarin onder andere president Barack Obama en actrice Angelina Jolie het moesten ontgelden. "Het was vreselijk, maar op een gekke manier voelde het ook bevrijdend."

Hollywood

De voormalige studiobaas denkt ook dat iedereen uiteindelijk begrip heeft voor de handelswijze van Pascal. "We leven in een vreemde wereld, genaamd Hollywood. Iedereen begrijpt dat. Als we echt tegen iedereen aardig zouden zijn, dan zou het wereldje niet zo goed werken."

Daarom denkt Pascal ook dat Jolie "geen moer geeft" om de uitgelekte e-mail, waarin de ex-studiobaas haar uitmaakte voor "minimaal getalenteerde en verwende trut."

Minder betaald

Ook kreeg Pascal veel kritiek toen bekend werd dat vrouwelijke sterren als Jennifer Lawrence veel minder betaald kreeg dan haar mannelijke collega's. 

"Ik beloof het je; ik heb Lawrence sindsdien veel meer betaald. Maar het probleem is dat vrouwen denken dat ze minder zouden moeten verdienen", legt Pascal uit. "Kijk, als mensen voor minder willen werken, dan betaal ik ze minder. Zo werkt de industrie eenmaal."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie