Amy Pascal, voormalig voorzitter van Sony Pictures, heeft haar stilzwijgen doorbroken over haar aftreden, dat volgde nadat belastende emails van haar waren uitgelekt. 

Door een uitgelekte mail van Sony lag onder meer een stevige woordenwisseling tussen producer Scott Rudin en vicevoorzitter Amy Pascal op straat. 

"Angelina Jolie is een minimaal getalenteerd en een verwend nest. Deze vrouw is krankzinnig en heeft een enorm ego", schreef Rudin.

Pascal beaamde dat. Het lek was een gevolg van een hack, waardoor cybercriminelen beslag wisten te leggen op gegevens en mailwisselingen. 

Tijdens een Women in the World-conferentie sprak Pascal voor het eerst over de zaak, zo schrijft entertainmentsite Variety donderdag. 

"Er was een moment waarop ik besefte dat ik gewoon niets meer kon doen. Ik had mensen pijn gedaan en mensen verraden." Dat meldt Variety.

Volgens Pascal was Jolie echter niet onder de indruk van de beledigingen. "Het liet Angie koud. Iedereen begreep het ook, omdat we in dit gekke ding genaamd Hollywoord leven. Als we allemaal echt aardig zouden zijn, zou dit niet werken."