Peter R. de Vries is teleurgesteld over de Amerikaanse verfilming van het door hem geschreven De Ontvoering van Alfred Heineken. De makers zouden volgens de misdaadjournalist van het script zijn afgeweken.

"Veel discussie gehad met de makers van Heinekenfilm, moet kennelijk zo gaan. Jammer. Spijtig van de energie die we in script hebben gestopt", zegt De Vries op Twitter. De Vries liet het boek in 1986 publiceren. 

"De makers zijn van het script afgeweken, afspraken zijn genegeerd en er zijn passages geschrapt. Alle ingrediënten waren aanwezig. Het doet me pijn, maar ik moet eerlijk zijn: de film viel me tegen. Heel jammer."

Acteurs

In de Amerikaanse film Kidnapping Mr. Heineken zijn rollen weggelegd voor Anthony Hopkins en de Nederlandse acteur Mark van Eeuwen. Volgens De Vries zijn de acteurs niet de reden van zijn teleurstelling. 

"Acteurs doen het goed in Heineken-ontvoering, maar de montage en het ingekorte script maken dat de film niet zo goed is geworden als hij kon zijn."

De Vries uitte eerder kritiek op de Nederlandse filmadaptatie uit 2011 en zegt nu dat hij nu ook eerlijk moet zijn over de Amerikaanse poging. "De film beantwoordt niet aan mijn verwachtingen."

Video: Bekijk de trailer

Première

De Vries is zo teleurgesteld in de verfilming, dat hij heeft besloten om ook niet naar de première te gaan. Dat heeft hij dinsdagavond gezegd in het tv-programma RTL Late Night.

Hij beschouwt de première als een feestje voor de mensen die aan de film hebben gewerkt en daar trots op zijn. "Het zou niet oké zijn als ik daar rondloop terwijl ik in mijn hart de film niet goed vind. Ik moet daar niet schijnheilig over doen", aldus de misdaadjournalist.