Het epos over zeeheld Michiel de Ruyter heeft binnen anderhalve week tweehonderdduizend bezoekers getrokken. Het is nog steeds de best bezochte film in de Nederlandse bioscopen.

Dat heeft distributeur A-Film dinsdag gemeld.

De recensies over Michiel de Ruyter waren overwegend positief. De Ruyter (1607-1676) is één van de bekendste zeehelden uit de Nederlandse geschiedenis. Hij speelde een cruciale rol in de eerste drie Engels-Nederlandse Oorlogen.

De hoofdrollen worden vertolkt door Frank Lammers, Barry Atsma, Egbert-Jan Weeber en Sanne Langelaar. Het is voor het eerst in tien jaar tijd dat Roel Reiné, die de afgelopen jaren flink aan de weg timmerde in Hollywood, weer een Nederlandse film maakt.

Nederlandse films

Nederlandse films doen het sowieso erg goed momenteel. Op de derde plaats staat nog steeds onaantastbaar de komedie Gooische Vrouwen II. De film van regisseur Will Koopman over de avonturen van vier verwende vrouwen uit het Gooi is hard op weg de twee miljoen bezoekers te passeren.

Verder trekken het science-fiction spektakel Jupiter Ascending en de familiefilms Spongebob en Night at the Museum III, waarin komiek Robin Williams zijn laatste rol speelde, momenteel volle zalen.

Bekijk de trailer van Michiel de Ruyter:

Michiel de Ruyter - trailer
Michiel de Ruyter - trailer