Zondag 2 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Hanna Verboom maakt debuut als regisseur met korte film Het Cadeau

Hanna Verboom debuteert als regisseur met de korte film Het Cadeau. Zij biedt de productie de komende week ter gelegenheid van Valentijnsdag gratis aan via haar digitale filmplatform Cinetree.
Door BuzzE

Daar kan de film, die is geproduceerd door Cinetree en mede mogelijk gemaakt door KPN, als voorvertoning bekeken en doorgestuurd worden. Dat heeft zij dinsdag bekendgemaakt.

Verboom heeft ook zelf het scenario geschreven. Het Cadeau vertelt over een vrouw (Sytske van der Ster) die vast zit in haar leven en na een toevallige aanraking met een wildvreemde al haar bezittingen verkoopt om met hem in contact te komen.

Verboom, bekend als actrice in series als De Co-Assistent en Feuten, gaf recent al aan zich voorlopig op andere zaken dan acteren te willen concentreren. "Acteren blijft mijn grote liefde", legt ze uit. "Maar als regisseur draag je bij in alle facetten van het maakproces. Hierdoor kan je met je team echt een eigen verhaal neerzetten, en dat heeft iets magisch." De regisseur stelt met Het Cadeau "iets van de essentie van het grote thema liefde in een korte film te vatten".

Helder

Hoofdrolspeelster Sytske van der Ster is ook bekend van De Co-Assistent en is momenteel in het theater te zien in de musical Minoes. "Hanna is iemand die ook achter de camera heel goed weet wat ze wil", prijst Van der Ster.

"Sterker nog: omdat ze zelf ook actrice is, kan ze heel helder haar ideeën aan haar eigen acteurs overbrengen. Vaak zei haar blik al voldoende en had ze niet eens woorden nodig."

Verboom wil in de toekomst zeker meer films gaan regisseren. De film is vanaf dinsdag te zien op de site van Cinetree.


Lees meer over:

Hanna Verboom

Aanbevolen artikelen