Will Smith noemt Focus emotioneel keerpunt

Will Smith noemt zijn nieuwe film Focus een "emotioneel keerpunt" in zijn leven en carrière. Hij legt uit dat hij alles anders aanpakt, sinds zijn laatste film After Earth flopte.

"Na het mislukken van After Earth brak er iets in mijn hoofd", zo legde de acteur volgens People uit tijdens een persconferentie.

"Ik realiseerde me: oh wow, ik leef nog en ben nog steeds mezelf, ook al is de film niet op de eerste plaats geopend. Wacht even, ik kan nog steeds worden aangenomen voor andere films."

Met Focus richt de 46-jarige acteur zich daarom niet meer op een bepaald doel, zoals een bioscooprecord, maar op de weg die wordt afgelegd. "Dit moment, met deze mensen, en deze interactie. Het is een grote opluchting voor me dat het me niets kan schelen of Focus op nummer één of op nummer tien opent in de bioscoop."

After Earth kreeg vorig jaar drie Razzies, de filmprijzen voor de slechtste films die aan de vooravond van de Oscars worden uitgereikt. Zo kreeg Smith zelf de prijs voor slechtste bijrolacteur en zijn zoon Jaden werd benoemd tot slechtste acteur. Focus, een romantische misdaadcomedy waarin Smith naast Margot Robbie schittert, gaat eind deze maand in première.

Bekijk de trailer van Focus:

Lees meer over:
Tip de redactie