Robert Pattinson speelt in nieuwe film Koolhoven

Robert Pattinson heeft een rol in Brimstone, de nieuwe film van regisseur Martin Koolhoven.

Pattinson brak internationaal door met zijn hoofdrol als verleidelijke vampier in de Twilight-reeks, maar koos sindsdien vooral voor eigenzinnige projecten met dito regisseurs.

Ook Carice van Houten heeft een rol bemachtigd in Brimstone. Het is de vierde maal dat Koolhoven en de actrice samenwerken. Eerder regisseerde hij de Nederlandse ster in Suzy Q, Amnesia en Knetter.

Dat meldt het blad Screen Daily zondagavond. Eerder werd al bekend dat Guy Pearce (Memento, LA Confidential) en Mia Wasikowska de hoofdrollen in Brimstone vertolken. De westernthriller, over een jonge vrouw van wie het leven verandert als zij een diabolische priester achter zich aankrijgt, is het eerste internationale filmproject van Koolhoven.

2016

De opnames van de film beginnen in mei en vinden plaats in Canada en Europa. Het is de eerste film van Koolhoven sinds zijn verfilming van het boek Oorlogswinter van schrijver Jan Terlouw.

Deze trok in 2008 bijna een miljoen bezoekers en werd ook in een groot aantal landen buiten Nederland uitgebracht, waaronder de VS. De regisseur schreef zelf het Engelstalige script.

Brimstone wordt geproduceerd door het Nederlandse bedrijf N279 van producent Els Vandevorst, met wie Koolhoven eerder ook Oorlogswinter maakte. Het is de bedoeling dat Brimstone in mei 2016 in de bioscopen te zien is.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie