De vrouwelijke cast van de bioscoopfilm Mannenharten 2 is compleet. Georgina Verbaan ontbreekt in het vervolg. Hadewych Minis, Katja Herbers en Liliana de Vries zijn wel weer present en ook Jelka van Houten, met wie het eerste deel eindigde, keert terug in het vervolg.

Nieuwe tegenspeelsters zijn Maartje van de Wetering (Daglicht) en Bo Maerten (ONM, Wolf), maakte filmdistributeur Dutch FilmWorks vrijdag bekend.

Volgens een woordvoerster van de distributeur hebben de makers besloten de verhaallijn van Georgina Verbaan (dierenwinkelmedewerkster Suzanne) en haar tegenspeler Teun Kuilboer (trambestuurder Frank) niet voort te zetten.

"Het eerste deel van Mannenharten was helemaal gebaseerd op het Duitse origineel. Voor het tweede deel zijn heel veel nieuwe verhaallijnen bedacht en uiteindelijk is besloten niet verder te gaan met de verhaallijn van Georgina Verbaan", licht de woordvoerster toe.

Opnames

Eerder was al bevestigd dat Barry Atsma, Daan Schuurmans, Jeroen Spitzenberger en Fabian Jansen terugkeren en Jon van Eerd niet. Nieuw bij de mannencast is Mingus Dagelet.

De opnames van Mannenharten 2 zijn inmiddels begonnen. De bioscooprelease staat gepland voor 17 december. Het eerste deel trok 450.000 bioscoopbezoekers en bijna 100.000 thuiskijkers via video on demand.