Jodie Foster vindt vrouwelijke regisseurs ongelofelijk belangrijk. De actrice vindt het goed om te zien dat er steeds meer vrouwen in de filmwereld werken.

Dat zegt ze tijdens de openingsavond van het Athena Film Festival, meldt The Hollywood Reporter

"Toen ik opgroeide in de filmindustrie zag ik nooit een vrouwengezicht", vertelt Foster. "Soms zag ik een vrouw die mijn moeder speelde. Een af en toe was er een make up-dame, maar meestal was ik gewoon met mijn begeleider. Naarmate de jaren vorderden kwamen er wat vrouwelijke gezichten bij de crews en dat veranderde alles."

"Als jong meisje wilde ik regisseur worden, maar ik zag nooit een vrouwelijke regisseur. Ik dacht dus dat ik het nooit kon worden", aldus Foster.

Lina Wertmuller

Totdat haar moeder haar meenam naar een filmfestival gewijd aan het werk van Lina Wertmuller, die in 1977 als eerste vrouw ooit genomineerd voor een Oscar voor de beste regie. "Ik realiseerde me dat ik een vrouwelijke regisseur kon worden als ik wilde, want er bestond er al eentje. Dat moment veranderde mijn leven."

Foster regisseerde afgelopen jaar een paar afleveringen van tv-series. In 2015 gaat ze aan de slag als regisseur van Money Monster, over een tv-persoonlijkheid die aan de hand van tips de geldgoeroe van Wall Street is geworden, totdat hij al het geld van zijn familie verliest door een foute tip.