Zender NBC heeft donderdag de eerste series bekendgemaakt die komend seizoen worden verlengd. Van hits als The BlacklistLaw & Order: SVU en Grimm zijn nieuwe reeksen besteld.

Dat meldt The Hollywood Reporter.

The Blacklist vertelt over een criminele informant (James Spader) die de Amerikaanse overheid helpt  om andere boeven te pakken.

Law & Order: SVU gaat over een speciale unit van de politie dat zich bezighoudt met gevoelige en schokkende dossiers. Grimm is een serie waarin allerlei sprookjes door elkaar zijn gehusseld.

Hannibal

Over andere series heeft NBC overigens nog geen besluit genomen. De toekomst van Hannibal (over kannibaal Hannibal Lecter) is nog onzeker, net als het nieuwe seizoen van de komedieserie About a Boy.

Over alle series die dit seizoen van start zijn gegaan, heeft NBC ook nog niets gemeld. Hierover wordt pas besloten als de cijfers van de tweede helft van de reeks bekend zijn.

The Simpsons

NBC is overigens niet de eerste zender die verlengingen aankondigt. Eerder meldde Fox al door te gaan met onder meer animatiereeksen Family Guy en The Simpsons en CBS liet al weten nieuwe afleveringen van The Big Bang Theory en Madam Secretary te hebben besteld.