De levens van Albert Plesman en Anthony Fokker zijn het onderwerp van een nieuwe dramaserie van AVROTROS. 

In 2018, één jaar voor het honderdjarige bestaan van de KLM, is de serie over de grondleggers van de commerciële luchtvaart in Nederland klaar.

"Naast de levens van beide luchtvaartpioniers, die een haat-liefdeverhouding met elkaar hadden, speelt de ontstaansgeschiedenis van zowel de KLM als Schiphol een belangrijke rol in de serie", maakte productiebedrijf Topkapi Films donderdag bekend.

Achterkleinzoon

De dramaserie is een initiatief van Jeroen Plesman, de achterkleinzoon van Albert Plesman. "In 2013 begon ik aan de research voor een dramaserie over mijn overgrootvader en zijn belangrijkste tegenstrever.

Nu Topkapi Films en AVROTROS zich aan het project hebben verbonden ben ik verzekerd van sterke en ervaren partners op het gebied van drama", zegt de bedenker.

Biografie

Voor het project laten de makers zich adviseren door Ron Wunderink, oud-directeur communicatie van de KLM, die op dit moment de bedrijfsbiografie van de KLM schrijft ter ere van het 100-jarig bestaan van de luchtvaartmaatschappij in 2019.

Topkapi Films maakte eerder hits als Alles is Familie en Alleen maar nette mensen. Momenteel is hun komedieserie Missie Aarde op televisie te zien en legt het productiebedrijf de laatste hand aan de film Publieke werken. Deze boekverfilming komt nog dit jaar naar de bioscoop.