Moeilijke tegenslagen in het leven gaven Jack O'Connell de kracht om te gaan acteren. "Ik ben erg dankbaar voor alles wat ik heb meegemaakt, want dat heeft me extra veel motivatie gegeven."

Dat vertelt de Unbroken-hoofdrolspeler aan The Sun.

De acteur vertelt dat hij vroeger tot de arbeidersklasse behoorde en daar veel van geleerd heeft. "Ik vind niet dat deze baan makkelijk is voor wie dan ook, maar ik kijk niet op tegen mensen voor wie het leven een stuk makkelijker is geweest. Ik ben erg dankbaar voor alle tegenslagen die op mijn pad kwamen, want dat geeft je motivatie."

"Ik had een sterk zelfvertrouwen en dat heeft niets te maken met mijn sociale achtergrond. Misschien had het meer te maken met de naïviteit die ik had toen ik tot de arbeidersklasse behoorde."

Helpen

De acteur wil zijn ervaring gebruiken om jonge mensen met dezelfde achtergrond te helpen met het uitproberen van acteren. "Acteurs zijn in de positie om invloed uit te oefenen en ik wil me zeker inzetten voor iets dat mensen van dezelfde afkomst als ik te helpen. Voor mij werkte acteren therapeutisch."