De Fifty Shades of Grey-film mag niet vertoond worden in Maleisië. De Maleisische raad van filmcensuur heeft de film verboden.

Dat meldt Star. 

De film zou officieel op 12 februari uitkomen in het Aziatische land, maar de release is nu gecanceld. Datuk Abdul Halim Abdul Hamid, voorzitter van de raad van filmcensuur, vindt de film niet geschikt voor het Maleisische publiek. Hij noemt de film "meer pornografisch dan echt een film". 

"De raad heeft deze beslissing gemaakt omdat de film scènes bevat met 'onnatuurlijke seks'. De inhoud is ronduit sadistisch, met bijvoorbeeld een scène waarin een vrouw aan het bed wordt vastgebonden en geslagen wordt met een zweep."

United International Pictures, de lokale distributeur van de film, bevestigde dat de film inderdaad niet in Maleisische bioscopen vertoond zal worden.

De verfilming van het gelijknamige, ophefmakende boek, zou twintig minuten aan naaktscènes bevatten. Dat is een vijfde deel van de film. Volgens Entertainment Weekly is Fifty Shades of Grey in Amerika beoordeeld met een R-rating, wat inhoudt dat jongeren onder de zeventien een begeleider mee moeten nemen.